Elektrokonsern i mål

sønnico

Glenn Hole, leder for prosessforbedring og kvalitet i Sønnico AS.

Et av landets ledende elektrokonsern har sertifisert hele konsernet som Miljøfyrtårn. 450 ansatte i Sønnico tenker nå på miljøet hver dag.


Av: Randi Røinaas Lomeland, Ordkraft

 

– Vi ønsker å være en bedrift som viser ansvar og har fokus på miljø. Det siste halvannet året har vi jobbet med å sertifisere Sønnico som konsern etter hovedkontormodellen, både hovedkontoret og våre 9 avdelingskontor over hele landet, forteller Glenn Hole, som er leder for prosessforbedring og kvalitet i Sønnico AS.

– Vi har hatt fokus på innkjøp og etablert en produktportefølje med grønne produkter. Dette kan være produkter som er produsert i henhold til en miljøstandard og/eller produkter som bidrar til å effektivisere energiforbruk ute hos brukeren. Vi har også bedt de store elektrogrossistene om å komme opp med en såkalt grønn miljøportefølje, forteller Hole.

Konkurransefortrinn i markedet
– Det at Sønnico nå er Miljøfyrtårn bidrar til at vi er kvalifisert til å svare på offentlige anbud innen elektroinstallasjon, noe som gir oss konkurransefortrinn framfor de som ikke er miljøsertifisert, sier Hole.

– Også kundene våre vil merke at vi som konsern er Miljøfyrtårn fordi vi har fokus på å tilby en grønn miljøportefølje av energieffektiviserende produkter, avslutter Hole.

Viktige ringvirkninger
– Det er veldig gledelig å se at Sønnico er i mål med sertifiseringen av hele konsernet. De har jobbet godt i løpet av det siste halvannet året for å få Miljøfyrtårnsertifiseringen sin, men jobben stopper ikke der. De jobber kontinuerlig videre med Miljøfyrtårn for at vi andre skal få muligheten til å velge energieffektive produkter.

– Ikke bare reduserer de sine egne miljøpåvirkninger, men de bidrar til at andre kan redusere sine. Slike ringvirkninger er viktige for miljøet, og da er det viktig at vi har store konsern som går i spiss, sier Geir Morten Holtan, key account manager for hovedkontor privat i Stiftelsen Miljøfyrtårn.

Om Sønnico

Sønnico er et landsdekkende elektrokonsern som i over 100 år har vært leverandør av elektro til store og små kunder. Sønnico er et datterselskap i Umoe-gruppen. Selskapet har 450 ansatte i Oslo, Larvik, Kristiansand, Egersund, Sokndal, Stavanger, Bergen, Florø og Trondheim.